Laatujärjestelmät

Laatujärjestelmä on organisoitu lähestymistapa laadun ja riskien hallintaan yrityksessä. Laatujärjestelmällä varmistetaan ja osoitetaan (todennetaan), että yrityksen prosessit ja johtaminen täyttävät tietyt (laatu)vaatimukset.

Laatujärjestelmiä on vaikka mihin lähtöön. Alasivuillamme esitämme maatalouden, puutarhatuotannon sekä pienimuotoisen elintarviketuotannon laatujärjestelmätarpeisiin suosittelemamme ratkaisut.

Voi olla vaikea itse arvioida mihin laatujärjestelmään liittyisi. Kysymykset ovat monenlaisia: Paljonko mikäkin maksaa, miten laatujärjestelmät eroavat toisistaan, mitä ne edellyttävät ja mitä ne oikeastaan varmentavat?

Älä jää kysymystesi kanssa yksin – voimme selvittää asiaa yhdessä!

Alkutuotannon laatujärjestelmissä keskitytään yleensä tuotannon oleellisten riskien ja laadun hallintaan. Tarkastuspisteet ilmaistaan konkreettisesti ja hyväksyttävä taso käy selkeästi esille.

Perussertifioinneissa vaatimustaso hivelee lakisääteistä ja yleisesti hvyäksyttävää hyvän tuotantotavan mukaista tasoa.

Kunniahimoisemmissa laatujärjestelmissä asetetaan vaatimustaso selkeästi lakisääteistä tasoa tiukemmaksi.

HUOMIOI tämän kun liityt laatujärjestelmään:
Laatujärjestelmässä lähtökohtana on aina että lakia on noudatettava. Mutta jos laatujärjestelmävaatimus on lakia tiukempi tulee laatujärjestelmävaatimusta noudattaa.