IP-sertifiointijärjestelmä

Sigill Kvalitetssystem AB omistaa IP-standardin, joka on Ruotsin johtava standardi kestävän ruoka- ja kukkatuotannon sertifiointiin. IP-sertifioinnilla aikaansaat helposti ja kustannustehokkaasti laatua ja turvallisuutta koko ketjussa, tuottajalta kuluttajalle.

IP tarkoittaa integroitua tuotantoa. Tämä tarkoittaa, että koko tuotantoyksikkö kaikkine tuotantokasveineen nähdään kokonaisuutena. IP myötävaikuttaa kestävään kasvuun elintarvikkeiden ja koristekasvien tuotannossa. Kestävän maatalouden täytyy rakentua resursseja säästävään ja tehokkaaseen alkutuotantoon.

IP -Sertifiointi on rakennettu eri tasoille erilaisilla sertifiointimoduuleilla.

  • Perussertifiointi perustuu lakisääteisiin vaatimuksiin. Se varmistaa, että tuotteet ovat elintarviketurvallisia ja turvallisia kulutukseen.
  • Sigill-sertifioidut viljelijät ja tuottajat ovat edelläkävijöitä kestävän kehityksen kysymyksissä. He haluavat hyödyntää uusinta tieteellistä tietoa ja tutkimusta ja auttavat sen soveltamisessa viljelyyn tai yritystoimintaan. Tuotannossa he noudattavat IP Sigill -tuotantosääntöjä, jotka asettavat ympäristönsuojelutoimenpiteille huomattavasti tiukemmat vaatimukset kuin lainsäädäntö. Sigill-sertifiointi sisältää myös perussertifioinnin vaatimukset. Näin IP Sigill -tason sertifiointi takaa sekä korkean elintarviketurvallisuuden että ennen kaikkea korkean ja kunnianhimoisen ympäristövastuun.
  • Lisävalintamoduuleja ovat saatavilla muun muassa Ilmastolle ja Luonnonlaidunlihalle. Ne voidaan valita Sigill-tason sertifikaatin lisäosaksi.
  • Täydennysmoduuli IP Työehdot on itsenäinen IP-sertifiointi, joka sopii yritykselle tuotannon painopisteestä riippumatta. Tärkeää on, että yrityksen toimialalla on voimassa oleva työehtosopimus.

Suomessa tällä hetkellä käytössä olevat sertifiointimoduulit (suluissa sertifiointimoduulin painopisteet):

  • IP Kasvikset Perussertifiointi (tuoteturvallisuus alkutuonnossa)
  • IP Elintarvike Perussertifiointi (tuoteturvallisuus elintarviketuotannossa)
  • IP Sigill Kasvikset (tuoteturvallisuus + ympäristötoimet alkutuotannossa)
  • IP Sigill Koriste- ja taimitarhakasvit (tuoteturvallisuus + ympäristötoimet alkutuotannossa)
  • IP Sigill Nauta & Maito (tuoteturvallisuus + ympäristötoimet alkutuotannossa)
  • IP Työehdot (työehdot ja sosiaalinen vastuu tuotantosuunnasta riippumatta)
  • Lisävalinta Ilmasto (ilmastotoimet alkutuotannossa)
  • Lisävalinta Luonnonlaidunliha (luonnon monimuotoisuuden edistäminen alkutuotannossa)

Lisätietoja: Katarina Lassheikki, puh 040 5520 267